Posted on

Letar du efter en grym flyttfirma?

Det är inte alltid lätt att hitta en grym flyttfirma, ofta stressar man sig igenom jakten och slutar upp med en halvkass firma vilket i sin tur gör att hela flytten blir en mer stressig händelse än en trevlig sådan. Visst det är väl aldrig jättekul att packa ner sina saker i flyttlådor och grundligt städa ur sitt gamla boende men graden av stress som är inblandad kan variera. Anlitar man en riktigt bra flyttfirma minimerar man stressen och maximerar chanserna för att gå igenom en flytt som är både smidig, snabb och rolig.

Varför oroa sig och krångla i onödan?

Istället för att oroa sig över om firman kommer i tid eller ännu värre hålla på och försöka samordna en flytt på egen hand. Fråga vänner och familj om bärhjälp och hyra en liten skåpbil, köra flera lass, bjuda på medioker pizza och sedan vara för trött för att börja få iordning i det nya hemmet. Istället för detta så kan man spendera några extra minuter på att hitta en grym flyttfirma som erbjuder bra service till skäliga priser. Det är inte särskilt svårt så länge man vet hur man skall göra.

Internet gör susen när du letar

På internet kan man hitta alla typer av tjänster via sökmotorer, där knappar man in den tjänst man är ute efter och den ort man vill ha tjänsten utförd i. Då får man upp ett flertal relevanta sökresultat för den flyttfirma som man sedan i lugn och ro kan kika igenom för att slutligen bestämma sig för att kontakta en eller fler firmor för offert. Vi rekommenderar att du kontaktar 3 stycken flyttfirmor för offert, då kan du jämföra priser och villkor och sedan göra ett informerat val.

Läs villkoren noga

När man får tillbaka offerterna från flyttfirmorna så kan det vara lockande att direkt välja den som har bäst pris. Det är dock viktigt att man först läser igenom villkoren så att man inte blir utan något viktigt såsom försäkringar eller garantier. Det är även smart att se till att flyttfirman i fråga har godkänd F-skattsedel och verkar seriös i allmänhet. Flyttbranschen har tyvärr en del bluffmakar-företag i sig så det är bra att vara noga när man letar tjänster inom denna bransch.

Kolla hemsidan

 

På ett företags hemsida kan man läsa om företaget, deras villkor, service, vision och hur det grundades. Man kan även se bilder på personal och hur deras logotyp och liknande ser ut. Man kan alltså bilda sig en uppfattning av firman. Det är bra att göra det innan man väljer en flyttfirma. En seriös och väletablerad firma brukar i de flesta fall ha en utförlig och bra hemsida. Det är inte alltid så men en riktigt dålig hemsida kan vara en indikation på att firman inte är särskilt bra den heller.