Varför Nervousness?

Den här hemsidan startade jag som ett projekt för att komma över min rädsla för att publicera det jag skriver. Innan jag startade den här hemsidan så skrev jag hela tiden utan att låta någon läsa vad jag skrev för jag tyckte det var så pinsamt. Jag vill helst av allt bli journalist men jag kände mig verkligen nedbruten av att inte kunna visa någon vad jag skrivit även om jag tyckte att det var ganska bra.

business woman biting her nails due to nerves

Efter några år av att känna mig fången så bröt jag igenom rädslan som var som en fobi och startade den här hemsidan. Jag visste inte då om jag skulle skriva på svenska eller engelska så jag valde ett namn som funkade för båda språken. De flesta svenskar förstår ju engelska nu för tiden.

Nervositeten för att publicera mina skrifter har allt eftersom jag börjat publicera mer och mer försvunnit. Ibland känner jag samma rädsla som jag gjorde innan man jag låter den inte hålla mig från att publicera! Det är lite som att öva upp en muskel när man övervinner rädsla. Och har man väl gjort det en gång så vet man att man kan göra det igen. För varje gång jag trycker på publicera knappen så blir jag mindre rädd för att andra skall läsa det jag skriver och tycka illa om det.

Det är viktigare att skriva och låta andra se det än att bry sig om att alla skall gilla det man skriver. Tanken är att när jag blir tillräckligt duktig på att skriva så skall jag lämna den här hemsidan bakom mig som ett verk och som en plats där jag övar. Då hoppas jag att få skriva på en riktig nyhetstidning eller kanske skapa en mer seriös hemsida där jag kan få reklamintäkter och till sluta leva på mitt skrivande.

Här kommer en video om hur man överkommer nervositet och prestationsångest!