Börja skriva! (Och publicera)

20151107_081547-1030x579

Jag vill gärna uppmana alla som var i samma situation som jag var i att börja skriva och publicera sina skrifter. Om man verkligen vill något så måste man överkomma rädslan för att göra det. Ofta är man som mest rädd för de saker man verkligen borde göra (om det inte handlar om att utsätta sig för livsfara).

Att publicera sina tankar och det man skriver är precis en sådan sak, man är rädd för vad andra skall tänka och tycka om en. Men det spelar faktiskt ingen roll vad någon tänker om dig. Oftast så märker du det inte alls!

Även om du märker det för att personen som tänker något om dig faktiskt säger det eller kommenterar på det du skrivit så spelar det ingen roll för det är bara den personens tankar. Det finns säkerligen en annan person som tänker tvärtom. Vad en person tänker betyder alltså inte att det är sant.

Vad du tänker är lika sant som vad någon annan tänker. Det finns ingen objektiv sanning allt är subjektivt.

Ta inte åt dig om du inte verkligen bryr dig om personen som säger något och om denne har expertis inom ämnet.

Om någon du tycker skriva bra och om vettiga saker kommenterar på det du skriver – då kan du ta åt dig. Om det inte bara är smutskastning såklart, då kan du ignorera det och se det som att personen känner sig hotad.

Alla andra som kommenterar på det du skriver däremot kan du strunta i. Om du vill kan du ta in positiva kommenterar men du bör inte lyssna för mycket på vad andra har att säga. Välj istället en cirkel av människor som vet vad du håller på med, som är insatta i skrivande och allra helst inom de områden du själv skriver i. Visa det du skriver för dem och lyssna på deras kritik.

Att lyssna på vartenda internet-troll som kommenterar kommer inte att hjälpa dig göra framsteg i ditt skrivande, snarare tvärtom. Det bryter ner dig om du hela tiden blir arg och ledsen över vad folk skriver i kommentarerna. Samma är om du lyssnar på allt bra alla säger och tror på det. Då kan du få en skev bild av hur bra ditt skrivande är.

Jag vet att det jag publicerar på nervousness inte är det bästa materialet som finns på webben, men jag bryr mig inte för jag tycker det är kul att skriva och jag lär mig något för varje artikel jag publicerar!