Posted on

4 bästa tipsen för att hitta en flyttfirma på nätet

När man flyttar är det mycket att tänka på. Att leta efter en bra flyttfirma kan kännas som slöseri med tid, men det är viktigt att hitta en bra firma man kan lita på. Det har hänt att konsumenter blivit bestulna på hela sitt flyttlass när de anlitat tveksamma flyttfirmor som insisterat på kontantbetalning och som inte haft något registrerat företag eller trafiktillstånd. Detta är så klart värsta möjliga scenario, det kan också gå bra eller allt där i mellan.

1.     Använd en sökmotor för att se ett urval flyttfirmor i ditt område

Det finns troligen flera verksamma firmor nära dig. Om du skriver in flyttfirma + din ort i en sökmotor får du upp dem i en lista. Där kan du se betyg och recensioner som på flyttfirmaistockholmslän.se, lite längre ner kan du se deras hemsidor. Dessa betyg och recensioner kan du använda för att skapa en uppfattning om vilka firmor som är populära och vilka som är mindre populära. Var dock lite vaksam eftersom det är enkelt att lämna falska betyg och recensioner.

2.     Ring upp en flyttfirma och känn på deras service

En bra måttstock för servicen en flyttfirma erbjuder är hur de hanterar telefonsamtal. Är de trevliga och tillmötesgående så är det troligen en bra flyttfirma stockholm som värderar service. Är de korta och har en tråkig ton kanske de inte värderar

fin flyttfirma

service lika högt, men de kanske inte du heller gör?

3.     Begär flera offerter och jämför sedan de olika firmorna

Att begära offert från flera flyttfirmor på samma gång är ett gammalt knep för att kunna jämföra exakta priset för ditt ärende firmor emellan. Offerter är oftast inte bindande och de brukar vara kostnadsfria, om så inte är fallet skall det stå där man begär offert.

4.     Kontrollera vilka villkor som gäller och att din firma har tillstånd och F-skatt

Det är inte alla firmor som spelar efter reglerna. Se till att den du anlitar gör det innan du bokar in din flytt. Kontrollera även om det är några villkor som skiljer sig mellan de firmor du har som kandidater. Ibland kan priset skilja sig på grund av att villkoren skiljer sig. Då är det bra att veta om det så att man inte missar någon förmån man vill ha.