Posted on Leave a comment

Renovera hemma på liten budget

Du behöver både renovera och hålla i plånboken. Förutom att du kan göra mycket själv, så finns det flera sätt som du kan ta till för att göra renoveringen så billig som möjligt med Hantverkare badrum.

Skapa en budget

Det första som du ska göra är att skapa en budget för renoveringen. Hur mycket får det kosta? Vad för slags material, som färg, brädor eller tapeter, har du hemma? Kan du arbeta ihop mer pengar och skjuta upp renoveringen ett par månader? För att få större budget kan du också gå igenom ditt hem och sälja saker på Blocket som du inte använder. Du kan ha tusenlappar som bara ligger utan att du vet om det. Badrumsrenoveringar

Rot-avdrag

När du beräknar kostnaden för renoveringen ska du också räkna in ROT-avdraget. Du får göra avdrag på arbetskostnaden, inte material. Det innebär att det inte behöver bli så dyrt att anlita en byggfirma för att göra vissa jobb. Om du gör en stor del av renoveringen själv är det smart att anlita hantverkare för de delar som kräver att arbetet är fackmannamässigt utfört för att försäkringen ska gälla: el, vatten och delar i badrummet. Då gör du avdrag för just de jobben.

Köp material

Byggmaterial har blivit riktigt dyrt och kan även vara svårt att få tag på. Därför är det klokt att köpa material som bräder, lister, fönster, golv, färg och tapeter när du ser dem på rea. Istället för att vänta in att köpa material till när du ska renovera, så passar du på redan idag. Du kan även titta igenom garage och förråd för att se vad du redan har och använda det. Du hittar också byggmaterial på Blocket. Ibland helt gratis och det enda som du då behöver göra är att hämta det.

Måla och tapetsera

Bland de enklaste renoveringar som finns är att måla om ett rum eller sätta upp nya tapeter. Det kan göra stor skillnad. Det är också något som du kan göra själv med gott resultat. Det kan dock vara klokt att låta en målare eller annan hantverkare med rätt redskap sätta upp tapeterna högst upp i trappen. Det är onödigt att riskera en olycka. Förutom att måla och tapetsera kan nya knoppar på köksluckorna få köket att se nytt ut. Har du en trappa i trä kan du måla om den för att ge trappen ett nytt utseende.

Hjälp snickaren

Behöver du anlita en snickare för ett större jobb kan du dra ner på kostnaden genom att hjälpa till. Om huset ska tilläggsisoleras från utsidan kan du till exempel måla bräderna istället för att betala snickaren att göra det. Förklara din budget för din hantverkare och fråga vad du kan göra själv för att minska på kostnaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *