Posted on Leave a comment

Så hittar du bra flytthjälp 

Det är mycket att tänka på när man förbereder sig inför en flytt. En av de många saker som håller oss vakna under natten brukar vara om man har anlitat en bra flyttfirma eller inte. Det är förståeligt. Om vi är ärliga så finns det en hel del oseriösa aktörer inom branschen som utnyttjar konsumenterna. De anlitar svart arbetskraft, undviker försäkringar och är opålitliga. Som tur är går det med några enkla steg att lära sig hur man ser skillnad på en bra flyttfirma och en dålig flyttfirma. 

Vilka är de vanligaste flyttbedrägerierna? 

Den vanligaste formen av bedrägeri är att flyttfirmor kommer att be dig betala för flytthjälpen – innan de ens har levererat den. Att betala flyttarna i förskott kan vara riskabelt eftersom det gör dig sårbar för risken att de inte dyker upp på flyttdagen och inte går att nå via telefon eller e-post. Ett annat vanligt bedrägeri är att de ger dig ett prisförslag direkt utan att ens ha all nödvändig information och alla detaljer från dig. Till exempel bör flyttfirman veta hur många lådor du ska frakta, storleken, milavståndet mellan platserna och tidpunkten för flytten innan de kan ge dig ett prisförslag, sök på “flytthjälp i området pris“. Det bästa sättet att skydda dig mot bedrägerier är att arbeta med ett välrenommerat företag. Nedan förklarar vi hur du kan hitta dem. 

Så anlitar du en pålitlig flytthjälp 

Som vi redan har antytt i den här artikeln kan det vara svårt att veta vad som skiljer ett pålitligt flyttföretag från ett oseriöst. Men som tur är går det med några enkla knep att hitta rätt firma för flytthjälpen: 

Tips 1: Firmorna delar gärna sina referenser 

Det finns inget bättre sätt att lära sig huruvida ett flyttföretag är bra eller dåligt än att höra andra kunders erfarenhet och upplevelse av dem. En bra flyttfirma delar gärna med sig av sina referenser från tidigare kunder. Om firman inte har något att dölja, varför skulle de då vara emot att du kontrollerar deras meriter? 

Tips 2: Firmorna upprättar ett skriftligt avtal 

En trovärdig flyttfirma kommer alltid att upprätta ett skriftligt avtal för sitt jobb och fråga om du vill att de ska göra avdrag för RUT i tjänsten. Detta avtal ska ni komma överens om innan flytten sker. I detta avtalet hittar du även viktig och relevant information, som flyttfirmans fysiska adress och organisationsnummer och information om priser och avgifter, vilket indikerar att flyttfirman är seriös. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *