Posted on

Få till flytten som om du aldrig gjort något annat

Är du projektledare för en kommande flytt? Är det läge att imponera på familj och vänner genom att utföra en fläckfri flytt i lugn och sansad takt? Att faktiskt njuta av flytten istället för att se det som en stor plåga? Ja då har du hittat till rätt artikel – här kommer jag att lägga fram de viktigaste sakerna att tänka på när man flyttar, särskilt hur man undviker de stressmoment som ofta uppstår när flytten närmar sig.

Först och främst – boka flyttfirma

Det är lika bra att lägga korten på bordet: en flytt blir inte smidig och bekväm utan flyttfirma. Så det är första steget, hitta en bra och pålitlig flyttfirma som du tycker har rimliga priser och som är enkel att kommunicera med. Det är viktigt att du kan prata med din flyttfirma så att de kan möta dina behov hos en flyttfirma Göteborg och så att du förstår villkoren ordentligt. Du kommer troligen att kunna låna flyttkartonger gratis av din flyttfirma vilket gör att du kan spara in ganska mycket pengar bara på det! Så ring och prata lite med din flyttfirma, se vad de kan hjälpa dig med!

Sedan – börja förbereda!

garderob flyttfirma såklartNär flyttfirman är bokad (gärna några månader innan avfärd) så är det dags att börja förbereda flytten. Det första man kan göra är att tömma förråd och garderober på vad man kallar för skräp. Det kan vara saker som inte längre har något värde för dig – om de har värde för någon annan kan du sälja eller ge bort dem, annars är en runda till tippen rekommenderat en flyttfirma Göteborg. Det är onödigt att släpa med sig massa gamla saker man egentligen har någon nytta av, det är mycket skönare att ha extra utrymme i sina nya förråd och garderober när man flyttat. När man tömt ut allt skräp är det dags att börja packa ner saker med flyttfirmor, då är det smart att ha ett system för hur man packar och märka kartongerna väl så att man sedan snabbt och enkelt kan packa upp utan att behöva springa mellan olika rum eller packa upp till olika skåp.