Att flytta är sällan sett som ett tillfälle för att lära sig något, det är snarare sett som ett nödvändigt ont och bara något som måste göras så att man kan byta bostad. Men om man vill göra det till ett tillfälle för utveckling och lärande så är det fullt möjligt (precis som i alla andra situationer). Så vad kan vi lära oss av flytten? Möjligheterna är oändliga. En flytt kan lämpa sig väl för att lära sig både det ena och det andra, en sak som jag lärt mig av att flytta är; hur man driver ett projekt på ett produktivt sätt.
Att flytta är som vilket projekt som helst
Ett projekt kännetecknas av en samling handlingar som tillsammans uppfyller ett mål. Varje uppgift som utförs och man flytta med nordiska som gör att projektet kommer närmare målet och när målet är uppfyllt så avslutas projektet (eller ändrar riktning). Så varför inte ta tillfället i akt och vässa sina färdigheter inom projektledning och produktivitet?
En metod för att få ”flow”
En metod som många produktivitets-gurus pratar om är ”chunking” som innebär att man delar upp uppgifter i små delar så att man får en känsla av att ha klarat av en uppgift vilket skapar motivation till att göra nästa uppgift. Man brukar säga att det är lagom att ha uppgifter som tar ungefär 30 minuter att utföra eftersom det är så länge man klarar av att hålla fokus på en och samma sak utan att det är för krävande.
Börja med något enkelt
Om man har svårt att komma igång i början av dagen eller med projektet så är det bra att börja med något enkelt med en flyttfirma. När det kommer till att flytta så brukar jag rekommendera att man börjar med att boka flyttfirma. Det är en riktigt enkel uppgift och när man har bokat sin flyttfirma så kan man sluta fundera på om man skall utföra flytten på egen hand eller om skall ha hjälp. Det är även något som gör alla uppgifter lättare när man vet att man har en flyttfirma till hjälp när det riktigt tunga arbetet kommer. Så börja din flytt med att boka flyttfirma så kan du slappna av litegrann med en gång!